Hva du kan bidra med

Tusen takk for at du velger å se hva du kan bidra med. Når vi samarbeider kan vi lykkes.  Ingen av oss kan redde klima alene.

Hva kan du bidra med som individ for å hindre klimaendringene

Det er mange som gjør det de kan for at vi skal tenke at vi som enkeltpersoner har ansvaret for klimaendringene, og det er skrevet mange lister med forslag til hva vi kan gjøre.  Disse listene inneholder stort sett mange gode forslag, og hvis vi alle gjør mye av dette er det som oftest skritt i riktig retning. Her er noen eksempler.

For at vi raskt og effektivt skal snu klimaendringene trengs det et samarbeide mellom mange av oss. Jeg tenker det beste vi kan gjøre i tillegg til de individuelle tiltakene er å finne et eller flere initiativ som vi støtter, eller lager vårt eget initiativ som vi har enda større forhåpninger til at kan lykkes.  Det er det jeg har gjort med denne nettsiden.

Jeg tenker at det å si at vi alle har et individuelt ansvar for å redde klimaet, men ellers beholde alt som før, er som å fylle et bord breddfullt med godterier. Etterpå lar vi mange smårollinger være alene i dette rommet i mange timer.  Vi gir de en formaning før vi går om at det er bare lov til å ta ett godteri hver.  Samtidig blir det kjørt reklamer på videoskjermer rundt i hele rommet, hvor fantastisk det ene og det andre godtet smaker. De får om og om igjen høre at de har sin egen frihet og kan gjøre hva de vil. De fortjener det.

Det viktigste du kan gjøre

Hvis du oppdager at du kan bli forvirret av noe som klimafornekterne forteller deg, så sett deg inn i hva vitenskapen forteller om klimaendringene.

Hvis det er en konkret klimafornekterpåstand som du blir usikker på så sjekk denne nettsiden. Sceptical Science er en seriøs side med høy kvalitet og gode referanser. Der finner du de fleste klimaskeptiker påstandene og en god forklaring på hva som er sannheten. Deler av den er også oversatt til norsk.

Istedenfor å bli forvirret når en klimaskeptiker angriper oss, eller kommer med feilinformasjon kan vi bestemme oss for å sjekke ut hva som er sannheten. Klart klimaskeptikerne ikke vil at vi skal slutte med oljeindustrien. Det er jo oljeindustrien som har betalt for utviklingen av påstandene de sprer.

Stem på et parti som går inn for en styrt avvikling av oljeindustrien, samtidig som de planlegger å ta vare på de som er avhengige av denne industrien i dag. Oljearbeidere er flinke folk som vil egne seg godt til å jobbe med utvikling av klimavennlig teknologi.

Vil du vite mer om hva som skjer med klimaet, og hva du kan gjøre? Legg igjen navn og e-post og du vil få GRATIS tilgang