Om kategoriene

Her ser du hva som menes med de ulike kategoriene for innleggene. Har du forslag til bedre kategorier vil jeg gjerne høre det.

Små nære ting for klima

Dette er de praktiske tiltakene som hver og en av oss kan gjøre i vår egen husholdning og våre egne liv for å redusere den globale klima påvirkningen fra vårt liv. Tanken er å illustrere hvor mye drivhusgasser som havner ut i atmosfæren ved ulike handlinger som vi gjør.

Filosofisk

Her legger jeg inn de innleggene der jeg har spørsmål jeg ser som viktige.  Noen ganger vil jeg gi det svaret jeg tenker er rett, andre ganger vil jeg høre din mening, eller kanskje vurdere flere ulike alternativer opp mot hverandre.  I ordboken fant jeg dette:»Et filosofisk spørsmål har ikke noe opplagt svar. Å filosofere er å stille spørsmål om hva mennesket er og om hvordan verden er.»

Klimavitenskap

Dette er vitenskap om klimaendringene som er i tråd med rapportene som er samlet av FNs klimapanel.

Klima globalt

Hva er det vi som befolker jorden i dag må få til sammen når vi vil at det skal være godt å leve på jorden i uoverskuelig fremtid.

Klimastrategi

Hvordan vi kan starte, gjennomføre og fullføre tiltak for å ende opp med det klima som gjør at det blir fint å bo her på jorden i lang lang tid.

 Andrew Dessler – lærebok

Alle innlegg inneholder en kortversjon av kapitlene i universitetslæreboka til Andrew Dessler med tittel «Introduction to Modern Climate Change» Det er sammendrag fra hele, eller deler av kapitlet i hvert innlegg.

Uncategorised

Da har jeg glemt å sette på rett kategori.  Fint om du gir meg et tips om det.

Vil du høre fra meg?

Vil du vite mer om hva som skjer med klimaet, og hva du kan gjøre? Legg igjen navn og e-post og du vil få GRATIS tilgang