om Verden og Oss som Bor her

Del gjerne innlegget

Hei kjære leser

Jeg er så glad for at du klikket deg hit.  Dette er det aller første blogginnlegget på om Verden og Oss som Bor her, og jeg vil fortelle hva du kan vente om du fortsetter å lese i de kommende ukene.  Hvis du vil lese om hvorfor jeg gjør dette kan du lese om mitt klimaengasjement. 

Dette handler om oss.  Det er vi som bor i verden og det er vi som kan gjøre noe.

Det blir spredd mye usann informasjon om klima.  Dette er skummelt da det får oss til å bli passive.  Vi vet ikke hva vi skal gjøre, hverken sentrale politikere eller vanlige folk. Jeg kjente at jeg ble forvirret første gang jeg ble møtt med påstanden om at det ikke er sant at det er CO2 mengden i atmosfæren som er årsaken til de stadig høyere temperaturene på jorden. Jeg ble også usikker da jeg hørte at det har vært mye varmere på jordkloden tidligere. Det som ikke ble fortalt var at ingen mennesker kunne leve på jorden i de varme periodene. Vi kom lenge etterpå.

Alt dette ble så mye lettere å forstå da jeg leste universitetslæreboka «Introduction to Modern Climate Change» av forfatteren Andrew Dessler. Det er et grunnkurs i moderne klimaendringer.  Boka gir en lettforståelig introduksjon til vitenskapen bak klimaforskningen, og forteller med all tydelighet hvorfor det er rett å tro på det internasjonale panelet av klimaforskere istedenfor de selvbestaltede ekspertene som latterliggjør klimaforskningen.

Nå vet jeg hva jeg skal tro når jeg leser påstander om klima. Jeg oppfordrer alle til å lese boka selv, men om du synes det blir for mye så lager jeg en lettvint løsning for deg. Jeg har avtalt med forfatteren Andrew Dessler at jeg lager en kortversjon av hvert av de 14 kapitlene en gang i uka som et blogginnlegg på om Verden og Oss som Bor her. Jeg vil også legge med linker til ytterligere informasjon.

Jeg vil gjerne høre fra deg i kommentarfeltet. Skriv navn og epost hvis du vil høre fra meg når jeg skriver neste innlegg.


Del gjerne innlegget

Forfatter: Brita Helleborg

Brita Helleborg er initiativtaker bak om Verden og Oss som Bor her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *